Browar Amber zaprasza do Poznania

Poznańskie szare kluchy, sery zagrodowe z Wielkopolski, Dolnego Śląska, Podhala i Podlasia, wędzone i smażone ryby z Milicza, piróg biłgorajski i inne smakołyki ze wszystkich regionów kraju, do tego: Piwo Żywe, Pszeniczniak i Koźlak z Browaru Amber rekomendowanego przez Slow Food Polska. 9 sierpnia w Poznaniu zaczyna się Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku.

Impreza odbędzie się na poznańskim Starym Rynku po raz szósty. Wśród festiwalowych atrakcji będą między innymi: Jarmark Dobrego Smaku, pokazy i warsztaty kulinarne, prowadzone przez ekspertów spotkania wykładowo degustacyjne, konkursy i koncerty.

Atrakcji nie zabraknie. Z roku na rok przybywa wystawców i odwiedzających. Są to zarówno mieszkańcy Poznania i okolic, jak i kulinarni turyści smakosze z Polski i z zagranicy. W tym roku na Starym Rynku ustawione zostaną kramy ponad 120 wystawców oferujących przysmaki ze wszystkich regionów Polski i wielu Krajów Europy i Świata. „Stanie scena, na której od piątku do niedzieli gościć będą szefowie kuchni i znane osobowości kulinarne, a wieczorami zabrzmi folk, jazz, klasyka i blues” – informują organizatorzy. Szczegółowy program Imprezy znaleźć można na stronie www.ofds.pl.

Browar Amber w imprezie będzie uczestniczył już po raz kolejny. Festiwal to doskonała okazja, by spotkać się i bezpośrednio, przy kuflu zimnego piwa, porozmawiać z ludźmi, którzy poszukują dobrego smaku, dla których ważna jest jakość i pochodzenie spożywanych produktów. „Osoby, które zajmują się produkcją i handlem żywnością powinny sobie zdawać sprawę z tego, że są nosicielami kultury, dlatego bardzo ważna jest wymiana informacji” – mówi Marek Skrętny z Browaru Amber. Dla swoich gości Browar Amber przygotował specjalne stoliki, parasole i namioty. „Udział w festiwalu to doskonała forma promocji. W trakcie trzech dni nasze stoiska odwiedzą setki tysięcy osób. Odwiedzjący będą mieli okazję spróbować swoich ulubionych piw: Koźlak i Żywe w wersji niepasteryzowanej i niefiltrowanej, my natomiast z przyjemnością przedstawimy nasze najnowsze piwo – Pszeniczniak” – cieszą się przedstawiciele Browaru Amber.

Następne przystanki miłośników  dobrego piwa i regionalnych produktów to: Festiwal Smaku w Grucznie oraz Koźlaki Bielkowskie – kultowa impreza organizowana przez Browar Amber co roku, w drugą sobotę września.

Authors

Related posts

Top